Good place to work
 

Nieuwsdetail

30-09-2022

Top motormerken tekenen present voor nieuw belevingsevent MOTOMINDS in Kortrijk Xpo: ‘voor & door motorrijders’.

Vanuit de motorpassie van een aantal eigen medewerkers en als antwoord op de vraag uit de markt naar een motor”belevings”event, organiseert Kortrijk Xpo op 13 en 14 mei 2023 de eerste editie van MOTOMINDS. Met MOTOMINDS brengt Kortrijk Xpo de hele motor community naar Kortrijk. Verschillende topmerken hebben hun aanwezigheid reeds bevestigd.

Perbericht - Kortrijk 30 september 2022 

Naar het voorbeeld van VELOFOLLIES, hét belevingsevent rond de fiets dat jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers trekt, wil Kortrijk Xpo deze succesvolle format nu ook uitrollen voor de gemotoriseerde tweewielers. De parallellen zijn duidelijk:  naast het feit dat motoren ook 2 wielen hebben, zijn motorrijders evenzeer een erg hechte community.  Deze dedicated motor-tweedaagse wordt bovendien opgebouwd rond rij-ervaring ofte ‘biker-experience’: een motor moet je immers kunnen voelen en beleven tijdens een rit op de weg. Daarom zullen de bezoekers de motoren kunnen vergelijken door georganiseerde testritten te doen  op een vooraf uitgestippeld parcours in de omgeving rond Kortrijk.

MOTOMINDS wordt dus voor een groot deel een buitenactiviteit, doelbewust gekozen in het voorjaar om een optimale rijervaring mogelijk te maken. Alle testritten starten & eindigen vanzelfsprekend in Kortrijk Xpo, waar naast de verschillende motormerken  ook toeleveranciers  met accessoires & motorgear aanwezig zullen zijn.  Verder kunnen de enthousiaste motorliefhebbers ook indoor  genieten van spectaculaire FMX- & stuntshows,  muziek optredens of van de Motorcycle Barn waar custom bikes,  films & documentaires over inspirerende rijders zorgen voor een leuke plek om rond te hangen. Een geïntegreerde barber store & foodcourt zullen het plaatje compleet maken. 

Ook bezoekers kunnen bijdragen aan de beleving met ‘Dress your best’: een Vintage Motorcycle Style Contest waarbij de best geklede bezoekers in de prijzen vallen. 

Het succesvolle Ink-Town (120 internationale tattoo artiesten) tenslotte gaat bovendien op hetzelfde weekend door en met 1 ticket zullen beide events kunnen bezocht worden. 

MOTOMINDS is een organisatie van Kortrijk Xpo en opgezet voor en door motorrijders. Vertrekkende vanuit de jarenlange ervaring van Pieter Desmet als organisator van Velofollies, vullen nu twee collega’s het team aan: Pieter Canniere  en Jonas Naessens  waken er als gepassioneerde motorrijders voor dat de conceptuele uitrol van dit nieuwe event volledig op maat van de ‘motards’ gebeurt.

Pieter Canniere, Brand Manager Motominds,: “We hebben met de top 10 van alle motormerken in België gesprekken gevoerd en iedereen is ontzettend enthousiast over het feit dat we een nieuw experience event op de kaart zetten. Er bestaat immers  geen dergelijke manifestatie die zich exclusief naar motorrijders richt en waarbij testritten als centraal uitgangspunt gecombineerd wordt met een sfeervolle lifestyle-setting voor de motor-community.  Topmerken als BMW Motorrad, Harley Davidson, Suzuki, Benelli, Indian Motorcycle en Honda bevestigden dan ook al hun aanwezigheid voor volgend jaar in mei. ” 

Praktisch:

MOTOMINDS - zaterdag 13 & zondag 14 mei 2023 – Kortrijk Xpo – www.motominds.be

Tickets
1 dag: €15 (vvk)/€20 (kassa) – inclusief  testritten
2 dagen: €21 (vvk)/€25 (kassa) – inclusief testritten

Gratis voor kinderen jonger dan veertien jaar onder voorwaarde dat ze begeleid zijn door een volwassene.

Contact: Pieter Canniere – pietercanniere@kortrijkxpo.com – +32(0)56 24 81 97

More ideas