Good place to work
 

Xpo Group

Sinds 2023 worden de verschillende activiteiten van Kortrijk Xpo gebundeld onder de naam"Xpo Group". Deze naamsverandering weerspiegelt de groei en diversificatie van het bedrijf, dat zich naast de exploitatie van het beursgebouw in Kortrijk ook bezig houdt met andere activiteiten zoals het organiseren van beurzen en evenementen over heel Europa.

Hoewel de koepelnaam van het bedrijf verandert, zal "Kortrijk Xpo" blijven bestaan om de locatie en site in Kortrijk aan te duiden. Kortrijk Xpo heeft een rijke geschiedenis en heeft een sterke band met de stad Kortrijk, waar het al vele jaren evenementen van wereldklasse organiseert. Deze lokale verankering blijft een belangrijk aspect van het bedrijf.

Over Xpo Group

Xpo Group, voorheen bekend als Kortrijk Xpo, werd opgericht in 1967 met als enige missie de exploitatie van de recent gebouwde evenementenhal in de stad Kortrijk. Doordat het moeilijk bleek externe organisaties aan te trekken die bereid waren vakbeurzen en evenementen te organiseren, begon het bedrijf al snel met het organiseren van zijn eigen vakbeurzen. Vijf decennia later organiseert Kortrijk Xpo evenementen in heel Europa en heeft het een portfolio van 40 vakbeurzen opgebouwd, die verschillende sectoren bestrijken zoals architectuur, voeding, maakindustrie en andere niches. 

De site in Kortrijk is door de jaren heen ook aanzienlijk gegroeid en beslaat meer dan 40.000 vierkante meter, waardoor het de op vier na grootste locatie in de Benelux is. Het bedrijf genereert een geconsolideerde jaarlijkse omzet van ongeveer 40 miljoen euro en heeft een 100-tal werknemers in dienst. De missie van Xpo Group is: “creating meaningful connections”. Dit betekent dat Xpo Group mensen, innovators, bedrijven en communities op de best mogelijke manier met elkaar wil verbinden.