Good place to work
 

Nieuwsdetail

23-05-2022

Snellaadpalen op de campus

Sinds begin mei hebben we bij Kortrijk Xpo 12 laadpalen in gebruik genomen, gesitueerd in de P4, onder Hal 4.

Sinds begin mei hebben we bij Kortrijk Xpo 12 laadpalen in gebruik genomen, gesitueerd in de P4, onder Hal 4. Dit zijn de eerste laadpalen voor hybride en elektrische voertuigen van een investering in een totaal van 54 laadpalen, verspreid over de campus van Kortrijk Xpo. De bedoeling is dat een deel van deze palen ook strategisch dicht bij de ingangen van Kortrijk Xpo en het Meeting Center komen zodat mensen die elektrisch of hybride rijden ook extra worden beloond met een plaatsje dicht bij de ingang van de beurs, evenement of vergadering. Kortrijk Xpo mikt er op om dit investeringsproject af te ronden tegen het einde van het jaar zodat de overige laadpalen bij het begin van 2023 in gebruik kunnen worden genomen.

Op onze campus, ter hoogte van de het Kinepolis gebouw kant Ei, beschikken we verder ook over 12 supersnelladers van Tesla. Deze ‘superchargers’, zoals ze in het Tesla jargon heten, zijn tot op heden alleen beschikbaar voor Tesla-rijders. De kans is evenwel heel groot dat deze supersnelladers binnenkort ook worden opengezet voor alle elektrische wagens. Er loopt sinds kort een pilootproject waarbij Tesla al een deel van zijn laadstations open stelt voor iedereen.

Kortrijk Xpo speelt op deze manier in op de trend van de vergroening van het wagenpark en wil alle bezoekers, exposanten en organisatoren ook hiermee een optimale parkeerervaring bieden.

More ideas