Good place to work
 

Nieuwsdetail

01-07-2022

Nieuwe Kortrijkse boekenbeurs Boektopia loopt over van de ambitie

Boektopia, de nieuwe boekenbeurs die eind dit jaar voor de tweede maal doorgaat in Kortrijk, toont grote ambities, zeker nu de tegenhanger in Antwerpen de handdoek in de ring heeft gegooid.

KORTRIJK – Boektopia, de nieuwe boekenbeurs die eind dit jaar voor de tweede maal doorgaat in Kortrijk, toont grote ambities, zeker nu de tegenhanger in Antwerpen de handdoek in de ring heeft gegooid. De West-Vlaamse Uitgeverij Lannoo is één van de groter trekkers van Boektopia, naast andere bekende namen uit het boekenmilieu. Ook de stad Kortrijk wil zich profileren als het nieuwe Mekka van de boeken.

Meerdere Vlaamse uitgeverijen sloegen vorig jaar de handen in elkaar om het nieuwe boekenbeursinitiatief Boektopia op te zetten, samen met de provincie West-Vlaanderen en Kortrijk Xpo. De eerste driedaagse mini-editie vol beleving en boekeninspiratie werd door de bezoekers meer dan positief onthaald.

Dit jaar wil Boektopia zich ontpoppen tot een volwaardige boekenbeurs van negen dagen. Van zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november kunnen lezers terecht in Kortrijk Xpo voor een zeer groot assortiment aan boeken, meer dan 200 auteurslezingen, een aparte boekenhal voor de kinderen, een podcaststudio en allerlei andere vormen van vernieuwende beleving.

Drie maal groter

Boektopia wordt in zaaloppervlakte dit jaar ook drie maal zo groot. Het brengt een nog veel gevarieerder boekenaanbod van meer dan 15.000 titels, meer dan het tienvoudige van vorig jaar. Naast heel wat bekende Vlaamse en Nederlandse auteurs zullen nu ook grote internationale auteurs aanwezig zijn, zo wordt beloofd.

Boektopia wil vooral ook kinderen graag en meer laten lezen. Leesplezier is hét motto. Daarom krijgen de kinder- en jeugdboeken een volledig afzonderlijke hal. Er komen heel wat bekende namen langs, met natuurlijk Marc de Bel en een jarige Geronimo Stilton. Met Pieter Gaudesaboos is ook een van de winnaars van de nieuwe grote Vlaamse Literatuurprijs de Boon van de partij. Ook Mel Walis de Vries en Like Me hebben al toegezegd.

More ideas

16/11/2024 - 17/11/2024

EURODOGSHOW

6/12/2024 - 8/12/2024

Prewar Days