Nieuwsdetail

27-09-2018

Nieuw bistro-concept The Greenhouse opent in Kortrijk Xpo

Kortrijk Xpo, het internationaal beurzen-en congrescentrum opent op 18 september 2018 de deuren van hun nieuwe bistro-concept The Greenhouse. Voor de bouw van de bistro werd de bestaande bar Atrium volledig afgebroken op enkele technieken na. De werkzaamheden zijn kort voor het zomerverlof gestart en moesten tegen september klaar zijn voor het nieuwe beursseizoen.

Voor de bouw werd er samengewerkt met architectenbureau Buro B uit Genk. Architect is Kurt Gooris die onder andere in stond voor de pop-uprestaurants van VTM in 2017. Buro B legt zich niet toe op het ontwerpen van één bepaalde soort van gebouwen zoals bedrijfsgebouwen of cateringconcepten maar zoekt steeds zijn uitdaging in variërende projecten. In hun portfolio zitten buiten bedrijven ook villa’s, een project rond een kringloopwinkel, de speeltuin in Bokrijk,  maar ook grote projecten in samenwerking met toparchitect Mario Botta.

The Greenhouse werd uitgebreid met 300 m² en biedt plaats aan 290 gasten zijnde 120 personen meer dan de vorige bar. Door de bestaande lichtkoepel werd er geopteerd om de bistro uit te werken als een serre met veel licht, ruimte en groen vanwaar ook de naam The Greenhouse is ontstaan. Het moest een plek worden waar zowel exposant als bezoeker even op adem kan komen tijdens de drukte van een beurs.  

Inspiratie voor het nieuwe cateringaanbod werd opgedaan tijdens een culinaire reis naar Italië. De keuze viel op verse, eerlijke en authentieke producten. Zo werd er voor de koffiebeleving een samenwerking aangegaan met Viva Sara in Kortrijk. In The Greenhouse kan men terecht voor een zakelijke afspraak, een snelle lunch / diner, een verkwikkende cocktail of een grand cru met tapa’s uit de streek. De combinatie van de verschillende ingrediënten zorgt voor een totaalbeleving van het nieuwe concept.  

More ideas

9/6/2021 - 31/12/2021

BattleKart