Nieuwsdetail

05-10-2016

Kortrijk Xpo meets den achtkanter

Kortrijk Xpo gaat een artistieke samenwerking aan met vzw den achtkanter. Dit is een versterking van de reeds bestaande fijne samenwerking op vandaag.

Kortrijk Xpo gaat een artistieke samenwerking aan met vzw den achtkanter. Dit is een versterking van de reeds bestaande fijne samenwerking op vandaag.

Den achtkanter draagt bij tot de levenskwaliteit van volwassenen met een verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel. Elk jaar in september organiseert den achtkanter een benefiet om extra middelen hiervoor te verzamelen. Kortrijk Xpo sponsort als gastlocatie dit jaarlijkse benefiet wat steeds doorgaat onder de naam ‘nacht van den achtkanter’.

Tijdens deze avond worden diverse kunstobjecten van de cliënten van den achtkanter tentoongesteld. Zo kwam in feite ook het idee voor een verdere samenwerking tot stand: concreet zullen de cliënten dit najaar enkele events bezoeken in Kortrijk Xpo. Hier kunnen ze zich laten inspireren voor hun volgende kunstwerk en er creatief mee aan de slag gaan in hun atelier. Naderhand zullen de kunstwerken worden tentoongesteld in Kortrijk Xpo en/of kunnen ze ook aangekocht worden. Hopelijk tot groot enthousiasme van de exposanten en bezoekers uit de betrokken beurssector! En vanzelfsprekend is de hele operatie verder ter ondersteuning van het goede doel.

Beide partijen zien alvast met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid uit naar de resultaten van deze creatieve en artistieke samenwerking!

More ideas

8/9/2021 - 12/9/2021

MATEXPO