Good place to work
 

Nieuwsdetail

20-09-2022

Boektopia, boekenevenement van het jaar!

Negen dagen. Driemaal groter. Tien keer meer boeken. Na de eerste, nog voorzichtige editie van vorig jaar breidt Boektopia in Kortrijk Xpo uit tot een volwaardige boekenbeurs, onder het motto ‘lezen doet beleven!’

Bij een boekenevenement horen schrijvers. Gedurende negen dagen zullen tientallen auteurs uit binnen- en buitenland aanwezig zijn voor lezingen, debatten en interviews. In de loop van de komende weken zullen namen worden vrijgegeven.

Nu al kan de komst van (onder vele anderen) John Boyne, Tatiana de Rosnay, Nino Haratischwili, Neal Shusterman en Pieter Gaudesaboos, een van de winnaars van de ‘Boon’, de jongste Vlaamse literatuurprijs, bevestigd worden. Ook Martin Heylen en Wim Lybaert hebben toegezegd, net zoals Sandra Bekkari, Fleur van Groningen, Riadh Bahri en Delphine Lecompte. Meer info vanaf 24 september op de website, boektopia.be.

Tweede editie: veel groter & veel meer

Vorig jaar sloegen meerdere Vlaamse uitgeverijen, de provincie West-Vlaanderen, de stad Kortrijk en Kortrijk Xpo de handen in elkaar om een nieuw boekenevenement te introduceren. Boektopia duurde drie dagen, legde de nadruk op vernieuwing en beleving, en werd positief onthaald door de bezoekers.

In de tweede editie gaat het meteen maal drie: negen dagen in plaats van drie, en ook de beschikbare zaaloppervlakte gaat maal drie. Qua boekenaanbod gaan we zelfs maal tien, met meer dan 12.000 titels. Er zullen ook meer dan 200 voorstellingen, lezingen en signeersessies zijn. En er worden twee nocturnes georganiseerd. De VRT is een nieuwe, enthousiaste mediapartner. Daarnaast zal er ook in de stad Kortrijk veel te beleven zijn tijdens de boekennegendaagse.

“We gaan met veel plezier meehelpen om van Boektopia opnieuw dé hoogdag van de boekenliefhebber te maken”, reageerden burgemeester Ruth Vandenberghe en schepen van Cultuur Axel Ronse van de stad Kortrijk op de bevestiging dat Boektopia niet alleen opnieuw zal plaatsvinden in Kortrijk Xpo, maar ook flink zal uitbreiden.

Opmerkelijk: er komt een aparte boekenhal voor kinderen. Leesplezier is daarbij het motto, bedoeling is om jongeren graag en meer te laten lezen, op een plek waar zij zich thuis voelen. Zo kunnen ze boeken ontdekken en beleven, onder meer in het ‘voorleesbos’.

Boektopia — van zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november 2022 — Kortrijk Xpo.

Perscontact: Jo Dupré — jo@yoyo-books.be, website: boektopia.be

More ideas

14/9/2024 - 15/9/2024

BABYDAYS

24/11/2024 - 26/11/2024

INTERPOM