JENS DENDONCKER - Kortrijk Xpo


Good place to work
 

JENS DENDONCKER

10/5/2024

HET ZOU GRAPPIG ZIJN ALS HET NIET ZO TRIESTIG WAS

Jens Dendoncker werd bij het grote publiek bekend in het voorjaar van 1997, toen hij op de receptie van zijn eerste communie een paar sketches bracht waarin hij zelf alle typetjes vertolkte. Dit bezorgde hem in de jaren die volgden een cultstatus in het noordoosten van Zuid-West-Vlaanderen. Hoewel iedereen moest toegeven dat de jonge Dendoncker een van de meest veelzijdige comedytalenten was sinds Yves Leterme, zou het hem toch nog een kleine twintig jaar kosten om Humo's Comedy Cup te winnen.

Van toen af aan ging het pas echt hard voor de aimabele stand-up comedian uit Moen: hij tourde met zijn eerste zaalshow 'Bang van Dendoncker' door heel Vlaanderen en Nederland en werd een graag geziene gast in panelshows op TV. In 2017 presenteerde hij het met een Emmy bekroonde verborgen cameraprogramma 'Hoe Zal Ik Het Zeggen’.

Tegenwoordig houdt Dendoncker zich nog steeds bezig met TV: een brutaal spelprogramma ('Wie Zoekt Die Wint') en een politiek debatprogramma ('The Masked Singer'). Ook schrijft hij aan een boek, een nieuwe zaalshow en sinds kort aan een bio-tekst. Kortom, het leven lacht Dendoncker toe en hij lacht beleefd terug, want zo is ie wel.

WANNEER

Vrijdag 10 mei 2024
Start show: 20u15Bereikbaarheid  |  Parkeren
Hotel - Restaurant  |  Kortrijk

Uw contact

More ideas

1/10/2021 - 30/1/2025

BattleKart