Nieuwsdetail

09-01-2015

Overlijden José Misselyn

Stichter Eurodogshow overleden

Op 2 januari ll overleed José Misselyn op 85-jarige leeftijd in Wingene.

Hij was de oprichter van de Eurodogshow, de internationale rashondenshow die vorig jaar reeds voor de 51e keer georganiseerd werd.
In 1968 sloot Yvon Vanden Abeele, toenmalig directeur van Kortrijk Xpo, een overeenkomst met José Misselyn waardoor de show naar Kortrijk Xpo werd gebracht. Het was één van de eerste evenementen die in de, toen nog Hallen Kortrijk, plaatsvonden. Jaar na jaar groeide de hondenshow en in 2013 was er de 50ste jubileumeditie die José nog heeft kunnen meemaken. Zijn gezondheid was toen al zwak maar hij genoot ervan om vele bekende deelnemers en standhouders terug te zien. De fakkel had hij daarvoor al overgedragen aan de jongere generatie van de familie.

De vzw Vlaanderens Rashondenfestival, die enkel bestaat uit vrijwilligers die gepassioneerd met de hondensport bezig zijn, organiseert de show nog steeds en verzamelt elk jaar een kleurrijke roedel honden die door een internationale jury gekeurd worden. De show geniet faam tot ver buiten de landsgrenzen met deelnemers uit maar liefst 26 landen.

José Misselyn wordt op vrijdag 9 januari in Lichtervelde begraven.O p de foto van links naar rechts: Bruno Misselyn - winnaars Eurodogshow 2004 - Joël Vanlerberghe - José Misselyn

More ideas

26/9/2021 - 29/9/2021

MEAT EXPO

14/2/2022 - 15/2/2022

DIY, PRO & GARDEN