Nieuwsdetail

01-10-2020

Kortrijk Xpo keeps the faith

Of de single ‘Hoop doet leven’ van Will Tura tijdens de Platen-, Computer- & Fotografiebeurs terug te vinden zal zijn in één van de vele platenbakken, blijft voorlopig afwachten. Wat wel vast staat, is dat de songtitel van deze Vlaamse klassieker duidelijk het gevoel weergeeft dat de afgelopen periode leefde bij Kortrijk Xpo en de Xpozanen. Covid-19 zorgde ook bij ons voor een aardschok. Van de ene op de andere dag maakte de bruisende, dynamische sfeer, die tijdens onze events en beurzen in onze hallen hangt, plaats voor een maandenlange, ijzige leegte: plots was de gezellige drukte in de beursgangen voorbij, waren de geanimeerde face-to-facegesprekken weg, vond er geen interactie meer plaats tussen de exposanten en de bezoekers, verdween de typische beursbeleving, moesten events en beurzen die in de startblokken stonden abrupt verschoven worden,… Kortom, ons normale leven viel stil.

Uiteraard kwam de Coronaklap bij ons heel hard aan. Bovendien maakten de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen, die de Nationale Veiligheidsraad afkondigde, het ons bijzonder moeilijk. Maar onze moed en hoop verliezen, deden we niet: er is meer dan een hardnekkig virus nodig om ons klein te krijgen! Bij de pakken blijven zitten, staat nu eenmaal niet in ons woordenboek. Van bij het begin van deze crisis zijn we blijven vechten om onze events en beurzen weer snel te kunnen organiseren. Vol wilskracht, gedrevenheid en enthousiasme zijn we ertegenaan gegaan om de waakvlamstand - waarin we noodgedwongen beland waren - achter ons te laten en ons organisatievuur terug aan te wakkeren. Vanzelfsprekend moesten we onze events en beurzen aanpassen aan de noden en uitdagingen, die deze aparte tijd met zich meebrengt. Gelukkig vormt flexibiliteit één van de pijlers van het DNA van Kortrijk Xpo. Hierdoor konden we snel schakelen en ervoor zorgen dat we alle evenementen en beurzen de komende maanden volledig coronaproof kunnen organiseren. We waren dan ook erg verheugd dat we tijdens Tools4Schools, de eerste beurs die we sinds de lockdown opstartten, vaststelden dat onze aanpak loont. Ook al was de setting anders dan normaal, toch blikten de exposanten erg tevreden terug op deze editie. Dat blijkt alvast uit volgende testimonials.

 

 

 


De Coronacrisis had dan wel een forse impact op onze werking, ze liet ons ook toe om nieuwe opportuniteiten te ontdekken. Een mooi voorbeeld hiervan is het nieuwe format dat we uitrollen: het hybride event, waarbij we het fysieke en het virtuele bezoek met elkaar verweven. Concreet houdt dit in dat je voortaan een beurs/event niet enkel in levende lijve kunt bezoeken, maar indien gewenst ook online kunt bijwonen. Op die manier bieden we onze bezoekers én exposanten ook in de toekomst een duidelijke meerwaarde. Deze nieuwe benadering van organiseren vormt voor ons een enorm boeiende uitdaging. Maar ze toont ook aan dat we ons niet uit het lood lieten slaan en steeds op zoek gaan naar nieuwe kansen om ons verder te ontwikkelen.
 
Wie zelf wil ontdekken dat er weer muziek in Kortrijk Xpo zit of kennis wil maken met onze vastberaden spirit, kan dit trouwens de komende weken tijdens de Spirituele beurs op zondag 11 oktober 2020 of/en tijdens de Platen-, Computer- & Fotografiebeurs op zondag 18 oktober 2020.

More ideas

13/5/2023 - 14/5/2023

MOTOMINDS