Nieuwsdetail

20-10-2015

Kortrijk Xpo Internationaal?

Nominatie van ARCHITECT@WORK voor de Kortrijkse Tower Awards zet het Internationale karakter van Kortrijk Xpo in de kijker.

Voor velen een verrassing, maar Kortrijk Xpo is meer dan de lokale beurshallen. Veel meer.

“Dankzij de nominatie van onze ARCHITECT@WORK beurzen voor de Tower Awards kunnen we daar nu ook in de regio eens mee naar buiten komen.” Aldus een trotse CEO Saskia Soete De Boosere.

Vandaag bestaat het unieke standconcept, gericht naar architecten en interieurarchitecten, 10 jaar.  “En een internationalisering ging niet zonder slag of stoot” zo vertelt Group Exhibition Manager Nathalie Sandra: “We hebben er hard voor moeten knokken, maar op veelvuldige vraag van de exposanten en onze eigen overtuiging hebben we doorgezet, en met succes.”

Het unieke aan ARCHITECT@WORK is dat de exposanten tijdens deze beurs enkel innovaties in de kijker mogen plaatsen, en dat deze eerst door een selectiecomité moeten worden beoordeeld en goedgekeurd voor deelname.  Deze pijler samen met het standconcept (created by C4) waarbij de bezoeker door de standen heen geleid wordt, maken dat bezoekers en exposanten snel raakpunten vinden.

De eerste stappen buiten Kortrijk werden gezet in Nederland, meer bepaald Rotterdam. Onze vakbeurs voor kappers ‘Hairstyle’ (nu ‘The Hair Project’) werd reeds in Rotterdam Ahoy georganiseerd, dus dat leek een logische eerste stap. Daarna werd de verkenning voortgezet in Frankrijk, waar we ook al ervaring hadden met het organiseren van onze bouwbeurs ‘Nordbat’.

En vanaf 2010 raakten we in een stroomversnelling. Vandaag wordt ARCHITECT@WORK georganiseerd in 19 steden en 12 landen, door een enthousiast team van maar liefst 20 Kortrijk Xpo medewerkers.

“Volgend jaar zetten we onze eerste stappen buiten de EU en organiseren we de beurs in Turkije. Voor 2017 staan de verovering van Spanje en Zweden op onze planning” lacht Nathalie.

Stemmen voor ARCHITECT@WORK kan via www.towerawards.be

More ideas

5/9/2022 - 6/9/2022

DIY, PRO & GARDEN

28/9/2022 - 29/9/2022

INTRAFOOD