Nieuwsdetail

05-02-2018

Kortrijk Xpo meets den achtkanter

In de lobby van het Meeting Center van Kortrijk Xpo wordt werk tentoongesteld van kunstenaars van vzw den achtkanter. Kortrijk Xpo heeft een artistieke samenwerking met deze vzw.

In de lobby van het Meeting Center van Kortrijk Xpo wordt werk tentoongesteld van kunstenaars van vzw den achtkanter. Kortrijk Xpo heeft een artistieke samenwerking met deze vzw. Er is werk te zien van: Christa Allegaert, Nathalie Defrenne, Veerle De Mets, Geert Dons, Isabelle Lecluyse, Leen Lefebvre en Benny Verfaillie.  

Het zijn niet zomaar kunstwerken van cliënten van den achtkanter. Ze hebben inspiratie gezocht en gevonden op verschillende beurzen die ze in Kortrijk Xpo hebben bezocht: Groomania, Eurodogshow, Spirituele Expo, Interieur en Stoffenspektakel. Daarmee gingen ze creatief aan de slag in hun atelier.  

Den achtkanter is een Kortrijkse vzw die bijdraagt tot de levenskwaliteit van volwassenen met een verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel. 

Door het bezoeken van tentoonstellingen of door een samenwerking met andere kunstenaars maar ook door deel te nemen aan artistieke projecten buiten hun kunstatelier worden de cliënten van den achtkanter voortdurend geprikkeld en uitgedaagd. Zo kunnen ze hun grenzen verleggen tot ver buiten de muren van het atelier.

De kunstwerken zijn te bekijken en kunnen ook aangekocht worden. De opbrengst gaat integraal naar vzw den achtkanter. De tentoonstelling loopt tot 26 oktober 2018.

Vzw den achtkanter
www.achtkanter.be
Contactpersoon Kunstatelier: Inge Vandeputte
kunstatelier@achtkanter.be – 056 21 71 41

Kortrijk Xpo
Contactpersoon: Irene Wielemaker
irenewielemaker@kortrijkxpo.com – 056 23 20 17

More ideas